Kerajaan sudah gagal menjaga rakyat – Najib #ms

Pic: EPA

Oleh Dato’ Sri Najib Razak

May be an image of 1 person and text that says "Thestar Subscriptions Log 50 YEARS OF SHAPING THE NATION TOGETHER Kesesakan CAC untuk penilaian harian JAAFAR 16 Mei 2021 H Health DG: Number of those 'brought in dead' on the rise f By RASHVINJEET S. BEDI NATION Sunday, 16 May 2021 11:15 PM MYT Situasi di PKRC MAEPS 'mencabar, pesakit tambah 1,000%, kata Jabatan Kesihatan Selangor Raportars May 52021 1:50PM 144 WUS"
Gambar: Facebook, Najib Razak

Sejak permulaan tahun sehingga 8 Mei, sebanyak 1,003 kematian Covid dicatat di hospital manakala 158 mangsa meninggal dunia di luar hospital.

KP KKM kata peratusan pesakit Covid yang menemui ajal di luar hospital semakin menaik.

Sekiranya kesesakan di Pusat Penilaian Covid-19 (CAC) semakin parah dan orang yang disyaki positif Covid terpaksa beratur sehingga 10 jam untuk dinilai maka lagi ramai akan pilih untuk tidak ke sana dan terlepas untuk disahkan positif oleh KKM.

Sekiranya keadaan dan kesesakan di Pusat Kuarantin dan Rawatan Covid (PKRC) semakin melampau maka ramai juga tidak akan pilih untuk dimasukkan ke sana.

Maka bilangan kematian Covid di luar hospital akan terus meningkat.

Tidak boleh dinafikan ini adalah satu tanda jelas bahawa kerajaan sudah gagal menjaga Rakyat.


*Kandungan di atas hanya mewakili pandangan penulis sendiri. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai kandungan karya, hak cipta atau masalah lain, sila hubungi Newswav.

Catatan ini pertama kali muncul di laman Facebook Najib Razak.